Lasertech, ett företag med de rätta tagen

Lasertech växlar upp sin kapacitet inom additiv tillverkning. – Vi har investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, säger platschef Jonas Spalin.

Bild ovan: Torbjörn Holmstedt och Karolina Johansson på Lasertech.

3dp.se skriver

Lasertech i Karlskoga ser ett ökat intresse i additivt tillverkade delar. Därför har de nyligen sjösatt en ny verksamhet internt för att möta efterfrågan. Det gäller en helt egen yta för enbart 3d-printing, eller en egen 3d-fabrik som de själva kallar det.

– AM-sidan tror vi jättemycket på. Det har vi satsat ganska stenhårt på, bland annat har vi investerat i ny teknik och nya maskiner. En kapacitetsökning helt enkelt, berättade Lasertechs platschef Jonas Spalin, som var på plats i montern under Elmia Subcontractor i Jönköping 12–15 november.

”Bra position på marknaden”
I dag erbjuder företaget utskrifter i både plast och metall och riktar sig till all typ av industri, både basindustri och de som nischar sig åt det högteknologiska.

– Vi tycker att vi har en bra position på marknaden, vi har varit med ett tag och kan det nu. Så nu gäller det att växla upp och inte bara stå vid sidan om och bli omkörda.

Flera olika material
I dag 3d-printar de i sju metallmaterial för additiv tillverkning, bland annat aluminium, titan och verktygsstål.

– Vi kör mycket aluminium nu och därför investerar vi också, för att vi ska ha kapacitet att frigöra någon maskin som bara kör aluminium.

Även om laserbearbetning står för den största delen av företagets omsättning, 60–70 procent, så ser de att omsättningen för additiv tillverkning är på uppgång.

– Vi fakturerar mer och mer inom det här området, så omsättningsmässigt ökar det. Det här är det vi tror att vi kommer växa mest inom, avslutar Jonas Spalin.
Publicerat av: Hanna Jangenfeldt | hanna.jangenfeldt@agi.se| 19. november, 2019

Länk till 3dp.se